Posturi create in august 2017, Toate posturile

Relatiile emotionale abuzive

Daca te regasesti in cateva situatii din cele enumerate mai jos, probabil te afli intr-o relatie emotionala abuziva: 

  • Nu poti sa exprimi ceea ce gandesti si simti, pentru ca ori de cate ori ai facut-o cuvintele tale au fost interpretate gresit sau macar distorsionate, si au dus la o cearta intensa intre voi. Prin urmare, iti e teama sa te mai exprimi spontan, si te gandesti de mai multe ori inainte de a face o afirmatie simpla.

De exemplu, ii spui partenerului tau ca petreceti prea multe ore in hipermarket, in fiecare saptamana, si ca ar fi mai bine ca doar unul dintre voi sa mearga la cumparaturi, in timp ce celalalt poate sa pregateasca masa sau sa faca altceva prin casa. Dupa un schimb de replici nervoase, pe un ton din ce in ce mai ridicat, el sfarseste prin a-ti reprosa ca nu vrei sa mai faceti lucruri impreuna, ca ai devenit rece si nepasatoare, si ca ar fi mai bine sa ii spui direct in fata daca il urasti atat de tare.

  • Partenerul tau isi asuma rolul de a lua deciziile in cuplu, presupunand ca stie ce e mai bine pentru tine. Daca ai o alta parere, iti reproseaza ca esti imatura si neintelegatoare. Ca urmare, de multa vreme faci compromisuri si renunti la lucruri importante pentru tine.

Citeste mai mult...