Coincidenta sau soarta?

Care e diferenta intre coincidenta si soarta?

Coincidenta e cand dai nas in nas intr-un magazin cu o prietena pe care n-ai mai vazut-o din liceu, si stati la o cafea depanand amintiri si noutati. Soarta e cand aceasta prietena te invita la aniversarea zilei ei de nastere, care are loc chiar peste cateva zile, unde il cunosti pe cel care o sa-ti devina in curand partener. Coincidentele sunt interesante, surprinzatoare, insa fara consecinte importante pentru viata noastra. Soarta are la baza coincidente mici care schimba traiectoria vietii noastre, care ne determina sa facem lucruri pe care altfel nu le-am fi facut niciodata.

Soarta in relatiile de cuplu

Soarta isi baga nasul adesea in relatiile noastre, mai ales in cele de cuplu. Se intampla sa intalnim un tip, sa-l simpatizam, insa nu in mod special. Totusi, sunt suficiente una sau doua intalniri, in momente in care suntem mai vulnerabile, in care avem nevoie de un umar pe care sa plangem, si incepem sa-l privim cu alti ochi. Ni se pare ca cerul ni l-a trimis!

Am crescut cu povesti despre printi si printese destinati sa fie impreuna, cu filme despre eroi din lumi diferite, pe care totul ii desparte, insa destinul ii apropie, eventual dupa ani de suferinte si piedici. Nu rezistam sa nu varsam o lacrima cand cei doi se regasesc si se imbratiseaza ! Datorita tuturor acestor povesti de dragoste pe care le purtam in noi, ne tresare inima cand ne simtim si noi parte dintr-o poveste, cand simtim ca totul in jur conspira si ajuta dragostea noastra sa triumfe. Cineva care ar vedea lucrurile cu detasare ar da din umeri si ar zice ca sunt doar coincidente, ar gasi usor explicatii rationale sau statistici care sa infirme prezenta destinului. Insa noi suntem convinse ca e mana destinului! Cand simti ca faci parte dintr-o poveste, viata devine dintr-o data magica si ratiunea e data la o parte.

Intuitie sau capacitati paranormale ?

Cercetarile au demostrat ca exista oameni care au capacitati intuitive foarte dezvoltate, care pot parea paranormale. Stiu cand o sa-i sune cineva, au premonitii despre viitor, stiu ce o sa spuna cineva inainte sa deschida gura. Toti avem aceste capacitati, insa in grade diferite. De obicei, avem intuitii clare in legatura cu persoanele apropiate din viata noastra. Cand avem un sentiment de neliniste, pe care nu-l putem asocia cu ceva din jur, ne gandim instinctiv la cei dragi si ne facem griji. Sau cand asteptam vizita cuiva drag, simtim cand este in apropiere, iar peste cateva clipe suna la usa.

Coincidentele apar cand lasam o relatie neterminata cu cineva, fie ca ne-am certat, fie ca am evitat sa ne exprimam nemultumirile, si avem sentimente intense de vinovatie, de furie, sau de frica. O sa ne ciocnim curand de persoana pe care nu vrem s-o vedem, confirmand zicala ca « de ce ti-e frica nu scapi ». Scopul acestor intalniri neplacute este acela de a ne ajuta sa scapam de povara pe care o purtam cu noi.

Coincidentele sunt la ordinea zilei in relatiile cu cei apropiati, carora le citim de cele mai multe ori gandurile! Cand ai o prietena buna si petreci mult timp cu ea, incepi s-o cunosti atat de bine incat devine previzibila. Stii dinainte ce o sa spuna intr-o anumita situatie, cum o sa reactioneze cand se supara pe cineva si cum o sa incheie o conversatie la telefon. Uneori au loc coincidente surprinzatoae: te gandesti la un lucru si in secunda urmatoare ramai cu gura cascata, caci tocmai l-a rostit ea. Sau fredonati aceeasi melodie, asa din senin. E ca atunci cand asculti de multe ori un cd si dupa o vreme stii ce cantec o sa urmeze, chiar daca nu stii cum se numeste. Nu e magie, ci intuitie, si la baza ei stau compatibilitatile dintre voi si timpul petrecut impreuna.